Çok Konuşulan Ve Aranan Yumuşacık İkramlık Kek Tarifi

Ünlü Issız Adam Kek Tarifi 2

çayın olduğu her sofraya, ikramlık tarifi olarak yapabileceğiniz süper kolay tatlı tarifi yapılışı sizlerle. Bu kek tarifine tarçın eklenerek hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. Tarçın, kekin tadına baharatlı bir aroma ve sıcaklık katar. Havuç ise keke doğal bir tatlılık ve nemli bir dokunuş sağlar. Tarçınlı havuçlu kek genellikle tarçınlı, baharatlı ve nemli kek sevenler tarafından tercih edilir. Kekin içerisine rendelenmiş havuçlar eklenerek doğal bir tatlılık sağlanır ve kek daha kabarık ve yumuşak olur. Tarçın ise havucun tatlılığını dengeleyerek keke farklı bir tat kazandırır.

Tarçınlı havuçlu kek aynı zamanda sağlıklı bir alternatif olabilir çünkü havuç, A vitamini, potasyum, lif ve antioksidanlar gibi besin maddeleri açısından zengindir. Tarçın da anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Ancak yine de porsiyon kontrolü sağlamanız ve diğer besinlerle dengeli bir şekilde tüketmeniz önemlidir. Tarçınlı havuçlu kek tarifi genelde un, şeker, yağ, yumurta, tarçın, rendelenmiş havuç, kabartma tozu ve vanilin gibi malzemelerin karıştırılması ve fırında pişirilmesini içerir.

İçi bol kuru yemişli olarak hazırlanan, herkesin severek izlediği Issız Adam dizisinde Yapılan bu kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Keki yapmak gerçekten çok kolay. Dizide gördükten sonra herkesin dilinde dolaşan, herkesin tarifini aradığı bu tatlı tarifini Sizlerde evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapılışında çok fazla malzeme gerekmiyor, Evinizde olan malzemeleri ve kuruyemişleri kullanarak çay saatleri için ya da tatlı canınız her çektiğinde bu tadına doyulmaz tarifi yapıp, çayın yanında sevdiklerinize ikram edebilirsiniz kekimizin yapılışı son derece kolay. İlk olarak sıvı malzemelerimizi iyice çırpıyoruz. Sıvı malzemelerin toplanması çok önemli. Tamamen pürüzsüz olması lazım. Tıp lan bu malzemelerin içine unu ekleyip yine çok iyi şekilde çırptıktan sonra, geri kalan malzemeleri de içine boşaltıyoruz. çırpma teli ile iyice malzemelerin birbirine karışmasını sağladıktan sonra, kalıbımıza margarin sürüp kek hamurunu içine döküyoruz. Bu şekilde hazırlanan kekimizi pişmesi için fırına veriyoruz. Fırında balon gibi kabardığını göreceğiniz bu tatlı tarifini Eminim herkes sizden tarifini isteyecek ikram etmeden önce üzerine pudra şekeri serperek Daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Bu deneyecek Herkese afiyet olsun.

Görmelisiniz: Hazır Yufkadan Hazır Sanılan Şerbetli Tatlı Tarifi

Ünlü Issız Adam Kek Tarifi 1

İkramlık Tariflerden Ünlü Kek İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • Şeker 1 su bardağı
  • Süt 1 su bardağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Un 3 su bardağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tarçın 1 tatlı kaşığı
  • Havuç 2 orta boy
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm

Ve Aranan Yumuşacık İkramlık Kek Tarifi Yapılışı

Kaynak: lezzeti_ask

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sonucu Yanıltmayan 5 Dakikada Sade Kek Tarifi 2
Sonucu Yanıltmayan 5 Dakikada Sade Kek Tarifi
Kaşık Kaşık Yenen Tatlı Tarifleri 1
Ağızda Eriyen Kaşıkları Kıran Alaska Tatlısı Tarifi
Ustasından Çikolatalı Kek Tarifi 2
Tekniği İle Asla Sönmeyen Trend Kek Tarifi
Ağızda Eriyen Dünyanın En Gözde Tatlısı 2
Şipşak Hazır Ağızda Eriyen Köpük Tatlısı Tarifi
Yarım Bardak Sıvıyağdan Portakallı Kurabiye Tarifi
Dünmyayı Çıldırtan Zirveye Oturan Muzlu Kahveli Tarif 2
Dünyayı Çıldırtan Zirveye Oturan Muzlu Kahveli Tarif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlk Hobi | © 2023 | Tarif ve Hobi Sitesi