İki Lezzeti Birlikte Sunan İkramlık Börek Tarifi

Böylesini Zor Bulacağınız Enfes Börek Tarifi 1

İkramlık Milföylü yufkalı tepsi böreği, pratik bir şekilde hazırlanan ve lezzetli sonuçlar veren bir börek çeşididir. İlk olarak iç harcını hazırlayın. İsteğe bağlı olarak peynir, ıspanak, maydanoz, sucuk gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Peynirli iç harcı hazırlamak için beyaz peyniri ufalayın ve ince doğranmış maydanozu ekleyin. Ispanaklı iç harç için ise ıspanakları doğrayın ve hazırlayın. Yufkaları tezgahın üzerine serin. Eğer baklavalık yufka kullanıyorsanız, her bir yufkayı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayın. Milföy kullanıyorsanız, her bir kat arasına az miktarda yağ sürmeye gerek yoktur çünkü milföy zaten içinde yağ bulunduran bir hamurdur. İlk yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine hazırladığınız iç harcın yarısını yayın. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine serin ve kalan iç harcı ekleyin. Eğer daha fazla katlı bir börek istiyorsanız, bu adımları tekrarlayabilirsiniz.

Yufkaları istediğiniz şekilde katlayın. Genellikle, kare veya dikdörtgen bir tepsiye sığacak şekilde katlayabilirsiniz. Böreğin üzerine yağ sürün. Bu yağlama işlemi böreğin kızarmasını sağlar ve üzerine çıtır bir kıvam kazandırır. İsteğe bağlı olarak yumurta sarısı veya süt de kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, börek iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişme süresi genellikle 30-40 dakika arasında değişebilir. Böreği fırından çıkarın, biraz dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

İkramlık tariflerden olan, harika sosu ile damakları çatlatan börek tarifini ben çok sevdim. Bu böreği yaparken hem hazır yufka kullanılıyor, hem milföy hamuru kullanılıyor. Tadı damaklarda kalan ve çıtır çıtır olan börek tarifi oldukça nefis oluyor. O kadar kolay ve kadar lezzetli bir börek tarifi ki bu zor tarifleri çatlatan hamur işi tarifi, baş ucu tariflerinizden biri olacak. Yapılışında hamur ile uğraşmadan, yufka açmadan bu dayanılmaz böreği yapabilirsiniz. Pişince kaç kat olduğuna şaşıracağınız leziz tarifi görüp te denemeyen çok üzülür. Çay saatleri için yada sabah kahvaltıları için yapabilirsiniz. Alıntı videoda yapılışını izleyerek hemen denemelisiniz. Afiyet olsun.

Böylesini Zor Bulacağınız Enfes Börek Tarifi 2

En Nefis İkramlık Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 2 tane yumurta
  • 1 küçük bardak sıvı yağ
  • 12 yaprak milföy
  • 2 tane hazır yufka
  • Beyaz peynir
  • Yarım bağ maydanoz

İki Lezzet Birlikte İkramlık Börek Tarifi Yapılışı

Kaynak Youtube: lezzeti_ask

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkramlık Tariflere Tek Seferde 5 Kat Yufkayı Açma Yöntemi
Sıfır Yağlı Olsun Diye Pişiyi Bu Tarif İle Yapın 2
Trend Olan Sıfır Yağlı İkramlık Hamur İşi Tarifi
30 Kat Özel Yöntemli Çıtır Börek Tarifi 2
Merdane Kullanarak 30 Katlı İkramlık Börek Tarifi
Fosur Fosur Kabaran Ramazan Pidesi Tarifleri 2
Özel Karışımdan Kabarmaya Doymayan Ramazan Pidesi Tarifi
Kaynar Su İçine Bırakılan Yufkadan Yöntemi Harika Börek Tarifi
İnanılmaz Pratik Suda Pişen Hamur İşi Tarifleri 1
Kevgirde Hazırlanan Suda Pişen İkramlık Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlk Hobi | © 2023 | Tarif ve Hobi Sitesi